Wat is vitamine E en waarom is het belangrijk?

Als je het nieuws leest, weet je misschien dat vitamine E belangrijk is voor de gezondheid van het hart, maar wat is het probleem met deze voedingsstof? En waarom zou je erom geven? Laat me om te beginnen beginnen met een aantal basisdingen te vertellen om deze vraag te beantwoorden.

Volgens de definitie van vitamine E is, net als alle vitamines, essentieel voor het leven. Je kunt niet zonder leven. Zonder voldoende vitamine E, bloedvaten, hart, lever, longen, bijnier en hypofyse, huid, teelballen of baarmoeder, en andere belangrijke weefsels zullen lijden. Vitamine E verbetert ook de gezondheid en de gezondheid van uw huid om het zacht en soepel te houden. Vitamine E helpt je lichaam te beschermen tegen gifstoffen in je omgeving en voedsel. Het helpt je te beschermen tegen de gevolgen van veroudering en schijnt echt als het gaat om de gezondheid van je hersenen.

Sterke antioxidanten zoals vitamine E bestrijden schade door vrije radicalen die de hersenfunctie kan verstoren. In de loop van de tijd raken te veel vrije radicalen zonder hersencellen op en voorkomen ze dat ze goed met elkaar communiceren, wat tot geheugenverlies kan leiden. Maar vitamine E verstoort dit destructieve proces door de vette delen van de hersenen te beschermen, die ongeveer 60 procent van de hersenen omvatten, waardoor het essentieel is voor het cognitief functioneren en het voorkomen van gezonde hersenziekten.

LEES OOK  Het enige schoonheidsproduct dat je deze zomer nodig hebt is ...

Tekenen of symptomen van vitamine E-tekort

Er zijn veel tekenen of symptomen van vitamine E-tekort Het is niet nodig om alle volgende symptomen te hebben. Omdat deze symptomen andere gezondheidsproblemen kunnen aangeven, is het belangrijk om te controleren of u ze ervaart. Tekenen of symptomen van vitamine E-tekort omvatten:

Bloedarmoede
Bloedstolsel of neiging tot vorming van een bloedstolsel
Hartritmestoornis
Dementie
Droog haar, afgebroken tip of dunner wordend haar
Oog / visueel probleem
Ogen kronkel
Impotentie of lage geslachtsdrift bij mannen
Verlies van spiermassa
Menstruele pijn bij vrouwen
Spierzwakte
Nachtblindheid
Slechte coƶrdinatie

Voedselbronnen Vitamine E

Vitamine E wordt aangetroffen in veel volle granen en volkoren brood, volkoren granen en tarwekiemen zoals spelt, tarwe of rogge. Het wordt ook aangetroffen in donkere bladgroenten, avocado’s, een verscheidenheid aan noten en zaden, waaronder: walnoten, pecannoten, macadamia-noten, pijnboompitten, amandelen, lijnzaad, zonnebloempitten en pompoenpitten.

Aanvulling op vitamine E

Hoewel het heel belangrijk is om voedingsmiddelen te eten die rijk zijn aan antioxidanten omdat ze beter door het lichaam worden gebruikt dan supplementen, zijn supplementen van vitamine E-supplementen ook belangrijk om te eten als je een hartaandoening, hersenziekte of andere gezondheidsproblemen hebt, omdat vitamines de hersenen, het hart en de bloedvaten tegen schadelijke vrije radicalen.

LEES OOK  Is het veilig om tweemaal per dag te werken?

Supplementen met dagelijks 400 IE vitamine E, bij voorkeur in gemengde tocoferolvorm. Zorg ervoor dat het product dat u kiest natuurlijke vitamine E bevat, omdat het beter wordt opgenomen en therapeutisch superieur is aan synthetische variƫteiten. De natuurlijke vorm van vitamine E omvat: d-alfa-tocoferol, d-alfa-tocoferylacetaat of d-alfa-tocoferylsuccinaat, terwijl de synthetische vorm van vitamine E een prefix-voorvoegsel heeft. Vermijd het nemen van grotere doses tenzij u werkt met ervaren natuurlijke gezondheidswerkers in therapeutische doses vitamine E. Vitaminen kunnen in het lichaam worden opgeslagen en kunnen overtollige hoeveelheden produceren als ze in de loop van de tijd in grote hoeveelheden worden ingenomen.

 

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de care2.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Care2.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*