Is het veilig om tweemaal per dag te werken?

“Denk eraan als een baan. De reden waarom mensen rusten of lunch breken, zijn in een poging om hun geest en lichaam te rusten … dus als ze terugkomen op hun verschuiving – worden ze verwacht duidelijker en productief te zijn”, legt hij uit , Terwijl de juiste duur van de oefening hangt af van uw niveau van activiteit en fitness doelen, kunt u proberen om 30 minuten in de ochtend te oefenen, en dan 30 weer ‘s nachts. (Ook het is belangrijk om te onthouden dat sommige oefeningen langer kunnen duren voor anderen. Bijvoorbeeld, afspraken kunnen langer duren dan rechte cardio, zodat ze niet meer onderverdeeld moeten worden.)

“Voor die 60-90 minuten als je alles helpt, kan het fysiek en mentaal afvoeren,” zei hij. Door uw training te breken, kunt u meer gericht zijn en meer energie en kracht hebben, adviseert hij.

Wat gebeurt er eigenlijk met je lichaam als je twee oefeningen per dag doet?

Als je je hartslag verhoogt, verhoog je de bloedsomloop naar de spieren, en zweet, je lichaam wordt gestrest en de spieren worden moe, zegt Donavanik.

Maar als je de eerste oefening hebt voltooid, rust dan een paar uur, laat je lichaam zich herstellen en terug naar homeostase-niveau brengen, legt hij uit. “Hartslag, bloedstroom, hormonen – alles begint te herbalanceren, dus je lichaam zit niet in een ‘stress’-toestand,’ zegt hij. Op dat moment kunt u opnieuw opstarten voor andere oefeningen, vooral als u een na-oefenhapje eet of eerst een schuimrol gebruikt. (U kunt deze schuimmolen proberen om het weefsel te masseren in van Amazon voor 21,95 dollar.)

LEES OOK  Wat is vitamine E en waarom is het belangrijk?

De beste manier om je bovenlichaamschuim in te voeren:

Als een extra voordeel, als je twee keer per dag in de sportschool komt, kunnen je spieren echt in massa en kracht toenemen, zegt Dr. Paul Mostoff, Hoofd Fysiotherapie bij Fysiotherapie Sport in NYC. “Door elke spier twee keer per dag te slaan vermeerder je de hoeveelheid stimulans die je spieren ontvangt. Elke keer dat je traint, geef je je lichaam een ​​stimulans, wat eiwitsynthese en meer spieraanpassing bevordert,” zei hij. “Dus door twee keer per dag te oefenen, geef je je lichaam een ​​signaal om tweemaal zo vaak te groeien en sterker te worden.”

Bovendien kunt u ook de voordelen van post-Exercise Exception Oxygen Consumption (EPOC), bekend als het “afterburn effect”, halen, wat betekent dat uw metabolische spits de komende paar uur, zei Donavanik. Met EPOC, zal u natuurlijk meer calorieën in het lichaam natuurlijk verbranden, zodat u de calorieën effectiever zal opblazen in uw na-uitoefeningshapje. Wanneer u de tweedaagse oefening doet, krijg u twee keer dat gelukkige nasgeboorte. (Dat geeft je geen reden om jezelf op de mac- en kaasbal na de oefening te scramble: sommige studies tonen aan dat het naverbrand effect relatief klein is.)

Plus, als je een back-to-back ontmoetingsdag hebt en dan een sociale verplichting wordt ‘s nachts, splits je training in twee voor’ s ochtends energie boost en nachtverfrissing kan een slim idee zijn. “Wanneer je oefent, schudt het hormoon je op dat moment meer alert en productief. Je lichaam zal ook enige tijd na de oefening moeite doen,” zei Donavanik. Als je slaperig bent, kan je slaap ook verbeteren als je ‘s nachts oefent:’ De meeste mensen vinden het makkelijker om in slaap te vallen omdat ze meer eisen aan hun lichaam geven, zodat ze natuurlijk moeger voelen en gemakkelijker slapen. ”

LEES OOK  5 manieren om seks bewuster (en beter) te maken

Er is één bezwaar: Als u niet gewend bent en u de tweedaagse oefening volgt, kan u langzamer zijn dan normaal, herinnerde hij zich. Dit kan gebeuren, zelfs als je een oefening in twee breekt, omdat je lichaam niet twee keer per dag werkt. Hoe dan ook, geef leiding van de coach voordat u duikt.

Het is ook belangrijk om op te merken dat niet alle oefening een eerlijk spel is. Bijvoorbeeld, om twee keer per dag met een lading te werken, kan te veel druk op je spieren leggen en je herstel verhinderen, aldus Donavanik.

“Ik geef altijd aan mensen die twee dagen beginnen om één sessie te hebben om meer op kracht te concentreren en de andere te concentreren meer op cardio-kaarten,” zei hij. ‘Zo kan je volledige intensiteit, goede praktijken bereiken.’ Als je bijvoorbeeld ‘s ochtends CrossFit doet, doe het niet meer in de namiddag, maar ga voor een lopende of spin-klasse.

LEES OOK  Gewicht 122-pond Deze man doet geen sportlidmaatschap

Maar als u een tweedaagse oefening wilt gebruiken om kracht en ‘bulk’ te bouwen, wilt u misschien de zware liften voor de nacht houden, zei Mostoff.

“Het proberen om een ​​superzware last op te heffen en de meeste moeite te doen wanneer u in de ochtend wakker wordt, is een ramp die wacht op het gebeuren, omdat uw gewrichten echt niet verwarmd worden en uw ruggengraat mag zo’n zware belasting niet tolereren. slaap door de nacht, “zei hij. Het is meestal het best om een ​​minder intense sessie eerder in de dag te houden en vanavond een zwaardere sessie op te slaan.

Dus moet u het eens proberen? Nou, dat hangt af van je fitnessdoelen, zegt Donavanik. Als u meer cardio probeert te krijgen en meer vet verbrandt, bent u misschien een betere kandidaat om twee een-dagen te doen dan iemand die zegt, dat u probeert op te blazen, omdat te veel oefening te veel spanning kan veroorzaken. op de spier.

Het is ook belangrijk dat je lichaam veel liefde voor en na elke sessie geeft. “Bijzondere aandacht voor de juiste opwarming, hydrateren, slapen, voeding, en voldoende rust tussen de trainingen op dezelfde dag (minimaal 4-5 uur), helpen bij het vermijden van buitensporige trainingsvallen,” zei Mostoff.

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de menshealth.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Menshealth.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*