Hoe thee voorkomt arteriële veroudering

Ons endothelium, de binnenvoering van onze bloedvaten die de functie van elke slagader in ons lichaam beheert, lijkt een belangrijke rol te spelen bij diverse menselijke aandoeningen, waaronder perifere vaatziekte, beroerte, hartziekte, diabetes, insulineresistentie, chronisch nierfalen, [cancer, and blood clots] …. ”

Helaas leven endothelcellen ongeveer 30 jaar, en de vervanging lijkt niet goed te werken. Zo, “[a] mannen en vrouwen die de leeftijd van 40 en 50 bereiken, is er een progressieve afname van de endotheliale functie.” Op de leeftijd van 50 of 60 jaar kunnen we niet langer tolereren met deze risicofactorlast [we] ooit op 10 of 20 jaar kunnen tolereren “, dankzij deze progressieve afname van de endotheelfunctie.

Er is echter een toename van de gegevens die aantonen dat leeftijd niet een onomkeerbare risicofactor is – verminderde arteriële functie is niet alleen een onvermijdelijk gevolg van veroudering.

De onderzoekers zagen niet dezelfde progressieve afname in de gestudeerde Chinese populaties. Oudere Chinezen in hun jaren 60 hebben de functie van slagaders van jonge mensen in hun 20s. “Deze gegevens suggereren dat progressieve endotheliale disfunctie niet een onvermijdelijk gevolg van veroudering is, maar kan verband houden met langdurige blootstelling aan milieufactoren die meer voorkomend zijn in de westerse landen dan in China.” Wat kan er gebeuren?

LEES OOK  Hoe Basic Skin Care Routine te maken

Traditioneel Chinees eten, inclusief groene thee, blijkt gunstige effecten te hebben op endotheliale functie binnen 30 minuten na inname, duurt ongeveer twee uur. Het is geen cafeïne, wat geen effect hoort. Zij vermoeden dat het een flavonoïde phytonutriënt in het gebladerte is.

Zwarte thee lijkt net als groene thee te werken, maar waarom is groene thee geassocieerd met een lager risico op hart-en vaatziekten, terwijl zwarte thee niet? In feite was in twee studies in het Verenigd Koninkrijk de consumptie van consumptie geassocieerd met een verhoogd risico op coronaire hartziekte. Misschien is het omdat de Engelse vaak hun thee met melk drinken, terwijl groene thee meestal drinkt? Als er alleen een land was die zwarte thee dronk, maar zonder melk. Er is. Nederland. In de studie werd zwarte thee geassocieerd met een soortgelijke vermindering van het risico bij groene thee onderzoek. Dus, misschien is melk. Maar je kan niet echt vertellen voordat je het probeert.

Onderzoekers vonden “de toevoeging van melk aan zwarte thee helpt volledig de biologische activiteit van thee in termen van verhoogde endotheliale functie.” Dus dat verklaart het. Het blijkt dat het melkproteïne caseïne de boosdoen is, hoewel het zojuist ontdekte sojaproteïne hetzelfde bindende effect heeft.

LEES OOK  Hoe kan ik beginnen met accountability group

De European Society of Cardiology heeft een persbericht uitgegeven over een studie waarin de effecten van de theebescherming zijn “volledig verloren door toevoeging van melk” en stelde voor dat de consument zou moeten overwegen om te verminderen. De drinker is niet geamuseerd: “Zolang de gerapporteerde resultaten niet worden bevestigd door het aantal mensen die thee buiten het laboratorium drinken, blijven we melk toevoegen aan ons eten.” De onderzoekers reageerden, uitdagende het idee dat hun studie niet groot genoeg was. Ze hebben 16 onderwerpen, en de resultaten zijn zeer belangrijk. Onder de 16 mensen is de toevoeging van melk aan thee niet alleen verminderd, maar het is echt de gevolgen van thee. De reden om thee in het laboratorium te drinken is dat alleen met deze conditie de invloed van dranken en andere voedingsmiddelen kan worden gecontroleerd.

Ze doen immers experimenten. Zouden ze de apparatuur naar Starbucks of iets slepen? ‘Als dokter’, dacht de melkthee drinker, ‘we zullen geen nieuwe medicijnen voor patiënten voorschrijven, alleen als ze in een kleine studie zijn gestudeerd. In analogie mag het niet aanmelken worden voor thee drinkers …’ Ze lijken te hebben vergeten dat de reden we voorschrijven geen drugs zonder veel bewijs dat een medicijn kan worden gedood. Dus de voordelen zijn beter groter dan de risico’s, maar wat zijn de nadelen van een klein melkmengsel?

LEES OOK  Wat maakt er in dit herfstseizoen?

Op het gebied van gezondheid,

Michael Greger, M.D.

PS: Zo niet, kunt u zich hier aanmelden voor mijn gratis video’s en zie mijn presentaties die ik in 2015 heb bekeken: Eten als behandeling: Het voorkomen en behandelen van dieet Meest aangeboren ziekten, en ik ben nieuwste, 2016: Hoe niet te sterven : De rol van dieet in het voorkomen, inhouden en terugkeren van onze grote 15 moordenaars

Hibiscus Thee: De beste drank?
Te veel aluminium in Thee?
Leidende Thee Verontreiniging

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de care2.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Care2.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*