Gezondheidsvoordelen van Rode Wijn: Drinken Wijn echt goed voor jou?

Maar is de hype rond rode wijn te goed om waar te zijn? We hebben gepraat met experts om erachter te komen of uw vino glazen u hulp geven. Hier zijn wat ze moeten zeggen over de wetenschap achter rode wijn en wat is een drankje voor je gezondheid.

Hoe is de rode wijn vergeleken met andere vleesballetjes?

Rode wijn wordt altijd gepresenteerd wegens zijn gezondheidsvoordelen door zijn concentratie op polyfenolen, in het bijzonder resveratrol, in de huid van druiven. Deze antioxidanten kunnen werken om ontsteking in je lichaam te verminderen, een marker die meestal een rol speelt in de ontwikkeling van hartziekten.

Maar de gezondheidsvoordelen van rode wijn zijn niet helemaal anders dan de voordelen die je krijgt van het drinken van andere soorten alcohol, zoals spijzen of bier, zegt Eric Rimm, Sc.D. hoogleraar epidemiologie en voeding bij Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Hoewel het wel waar is dat polyfenolen goed voor je hart kunnen zijn, is het bedrag dat je krijgt van rode wijn eigenlijk heel klein in vergelijking met het eten van vijf tot negen porties groenten en fruit elke dag, zegt Rimm.

In feite blijkt uit onderzoek dat gepubliceerd is in JAMA Internal Medicine dat resveratrol geen relatie heeft met de tarieven van hartziekte, kanker en de dood. Dat komt doordat het meeste andere onderzoeken naar de voordelen van resveratrol op hoge doses zijn gedaan bij dieren, zodat wetenschappers niet helemaal zeker zijn hoe het mensen beïnvloedt die het in natuurlijke hoeveelheden verbruiken. Auteurs noteren het onderzoek

LEES OOK  Heb je gedroogde huid maar haat zware vochtinbrengende middelen? Het is voor jou.

“De reden waarom sommige van deze discussies begonnen waren was dat er veel rattenonderzoeken waren gedaan waar ze enkele polyfenolen uit rode wijn geïsoleerdden en aan muizen gaf,” legde Rimm uit. “In sommige gevallen zien ze een groot voordeel, het probleem is dat voor mensen om te profiteren, ze moeten ‘s nachts 8 tot 10 flessen rode wijn hebben.”

Het is waarschijnlijker dat de werkelijke alcohol in wijn, niet alleen polyfenolen, je een boost geeft in je gezondheid, zegt hij. “Als u een gin injectie, een 5 ounce rode wijn glas, of een 12 ounce bier, hebben ze allemaal dezelfde hoeveelheid alcohol.”

Mensen die aanzienlijke hoeveelheden alcohol dronken in gecontroleerde studies, ongeacht het type dat ze dronken, hebben de neiging om consistente bloedmarkers te krijgen, legt hij uit. (De huidige Amerikaanse voedingsrichtsnoeren definiëren een matig tot twee drankjes per dag voor mannen. Een drankje komt overeen met 12oz bier, 8 gram gemalen drank, 5 gram wijn of 80 oz gedistilleerde vloeibare spoel, volgens Centers for Disease Control and Prevention [CDC].)

Als u moderate hoeveelheden alcohol drinkt, neemt uw goede HDL-cholesterol toe, uw bloedstolsel stijgt en het vermogen van uw lichaam om insuline en glucose te voelen kan verbeteren, legde Rimm uit. In feite zijn er meer dan 100 studies die gematigd drinken hebben, het risico op hartaanval kan verminderen.

Maar er is een belangrijk woord om hier te herinneren: moderatie. Als u meer dan de aanbevolen hoeveelheid drinkt, kunnen de gezondheidsimplicaties een beetje klinken.

5 beste levensmiddelen om hartziekte te bestrijden:

Kan de rode wijn ooit olierig zijn?

Ongeveer acht tot 10 procent van de bevolking van de VS heeft een drinkprobleem, zei Rimm. “Voor die mensen is de meest verbruikte hoeveelheid alcohol nul,” legde hij uit. De CDC definieert alcohol als 15 of meer drankjes per week, en drinkt zo veel als vijf of meer drankjes tijdens één gelegenheid.

LEES OOK  Gewicht 122-pond Deze man doet geen sportlidmaatschap

Dat komt omdat je niet alleen een alcoholic wordt, en alle zware drinkers beginnen als matige drinkers. Het is onmogelijk om te voorspellen wie door alcoholisme wordt getroffen, hoewel onderzoekers vermoeden dat je familiegeschiedenis in het spel kan komen, zei Rimm.

Het drinken van te veel alcohol is ook geassocieerd met diverse gezondheidsproblemen, zoals leverziekte en verschillende vormen van kanker, aldus de CDC.

Door te zeggen, is er een manier om te genieten van wijn en alles moet verantwoordelijk worden aangeboden.

Gerelateerd: Mangids om wijn te drinken

Dus, wat is de beste manier om een ​​rode wijn te drinken?

“Als mensen mij vragen over wijn, het eerste wat ik zeg is, maak je geen zorgen over je drank type,” legde Rimm uit. Rode wijn is geen magische panacea die de cheeseburger en frietjes kunt verwijderen die je luncht. In plaats daarvan moet het onderdeel uitmaken van een grotere afbeelding van wat het betekent om te eten voor uw gezondheid.

Denk hierbij aan: als je de platen met veel mager eiwit, gezonde vetten en groenten wilt volbrengen – alle basisbehoeften van een hartgezond dieet – dan zal rode wijn zeker de voordelen vervullen die je krijgt. van het voedingsdicht voedsel, legde hij uit.

LEES OOK  Emily Weiss Introductie van uw glossier

Maar als je een stapel fast food hoort? U wilt misschien de wijn overslaan, zegt Keri Glassman, R.D., die Nutritious Life ontdekte. U verbruikt waarschijnlijk al veel calorieën en geniet van rode wijn omdat “gezond” in vergelijking met de rest van uw voedsel dat bedrag alleen zal verzamelen. Een glas 5-oz rode wijn serveert u ongeveer 125 calorieën.

“Zelfde ding met chocolade,” zei hij. “Zeker, chocolade heeft voordelen, maar ik zou het niet zeggen dat iemand het begint te eten als ze niet al snoep hebben.”

Als u uw antioxidantinname echt wilt verbruiken, begint u uw bord met donkere bladgroenten, bosbessen, groene appels, broccoli of zelfs noten en zaden te vullen, zegt Glassman. Deze opties bieden ook andere voedingsfaciliteiten, zoals vezel en eiwit. (Vind een heerlijke manier om die levensmiddelen in voedsel te maken met het Metashred Diet uit Men’s Health .)

Bottom line: Er moet nog meer onderzoek worden gedaan om precies te weten hoe drank andere mensen beïnvloedt. De wetenschap stelt sterk voor dat rode wijn – en alcohol in het algemeen – het potentieel is om goed voor je lichaam te zijn als je genoeg drinkt, vooral als je geen alcoholisme hebt en eet fast food. Vergeet niet dat vino dient te dienen om het voedzame dieet te verbeteren, in plaats van als één basis te fungeren.

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de menshealth.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Menshealth.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*