Dingen om te doen voor uw gezondheid na 40

Alle veranderingen beginnen in onze lichamen na 40 jaar oud. Helaas kunnen veel van deze veranderingen onze gezondheid schaden en het risico op ziekte vergroten. Bijvoorbeeld, spierverlies zorgt voor gewichtstoename, terwijl het verlies van botmassa het risico op fracturen en osteoporose verhoogt.

Het goede nieuws is dat we eenvoudige stappen kunnen ondernemen om de meeste van deze veranderingen te voorkomen. Dit is wat je moet doen na 40 om gezond te blijven.

1. Verhoog de calciuminname.

Calcium is essentieel voor sterke botten. En zoals ik al zei, neemt de botdichtheid af met de leeftijd. Het krijgen van 1.000 mg – 1.200 mg calcium per dag zal helpen om botten sterk te houden. En bijgevolg zal het risico op osteoporose en fracturen verminderen.

Verhoog de inname van deze plantaardige calciumbron. En vergeet ook genoeg vitamine D te krijgen.

2. Verhoogt de spiermassa.

Tegen de tijd dat mensen 40 slaan, verliezen ze al spiermassa. Sterke oefeningen kunnen consequent helpen om spierverlies te voorkomen en zelfs spiermassa te verhogen.

Je hoeft niet eens naar de sportschool te gaan. Gebruik gewichtstraining om spier en kracht te bouwen.

3. Gebruik geen supplementen voordat u met een arts gaat praten.

Sommige supplementen zijn gunstig, maar kunnen alle gezondheidsproblemen niet oplossen. Probeer geen gezondheidsproblemen met supplementen te behandelen. Krijg een bloedonderzoek om vermoedens weg te nemen en ontdek welke supplementen je lichaam echt nodig heeft.

LEES OOK  Waar moet u uw parfum spuiten?

4. Regel de bloedsuikerspiegel.

Lage of hoge bloedsuikerspiegel kan insulineresistentie, vermoeidheid en hoofdpijn veroorzaken. Gelukkig kunt u uw bloedsuikerspiegel aanpassen door geraffineerde koolhydraten te vermijden en aan deze gewoonte te voldoen.

5. Eet meer antioxidanten.

De kans is dat je al weet dat antioxidanten belangrijk zijn. Zij helpen bij het bestrijden van vrije radicalen, waardoor de veroudering en de celschade versneld worden. Antioxidant-rijke voedingsmiddelen helpen ook bij het bestrijden van ontsteking. Groenten, fruit en specerijen zijn een goede bron van antioxidanten.

Eet genoeg vezels.

Voldoende vezel inname verbetert de darmbeweging, verlaagt cholesterolgehalten en balanseert de bloedsuikerspiegel. Vrouwen ouder dan 40 zouden 25 gram vezels per dag moeten consumeren, terwijl mannen tussen 40 en 50 jaar 38 gram vezels per dag moeten consumeren.

Ik kan ook opmerken dat voedingsstoffen met hoge vezels worden geladen met essentiële voedingsstoffen.

7. Stop met roken.

Roken beschadigt de gezondheid in mensen van alle leeftijden. Het verhoogt het risico op hart- en vaatziekten, kanker, dementie en andere aandoeningen. Als je niet lijkt te kunnen stoppen met roken, kan deze app helpen.

LEES OOK  Hoe kan ik beginnen met accountability group

8. Het schildklierprobleem niet negeren.

We zijn meer vatbaar voor schildklierproblemen na 40 jaar. Niet de algemene symptomen van schildklierstoornissen zoals vermoeidheid, plotselinge gewichtstoename, droge huid enzovoort, negeren.

9. Strek regelmatig.

De meeste mensen ouder dan 40 jaar hebben stevige spieren en gewrichten. Stretching kan helpen om deze spier te ontspannen en pijn te verlichten. Het is belangrijk om te noemen dat de ochtend stretching kan helpen om je energiek te houden gedurende de dag.

10. Ga voor het jaarlijkse examen.

U moet uw arts niet negeren als u ouder wordt. Elk jaar een arts raadplegen, kan ziekte voorkomen. Het is ook verstandig om de constante gezondheidsproblemen niet te negeren.

11. Eet meer kalium.

Het eten van meer bananen kan het risico op hoge bloeddruk verlagen. Andere kaliumrijke voedingsmiddelen omvatten spinazie, aardappel (met huid) en avocado.

12. Overtollige cardio niet overschrijden.

Hart-en vaatziekten verbeteren de cardiovasculaire gezondheid, maar overmatige cardio kan letsel veroorzaken. Bijvoorbeeld, overmatig fietsen is bekend dat ze buitensporig knieblessure veroorzaken.

13. Neem vitamine B12 supplementen.

Mogelijk moet u vitamine B12 supplementen nemen. Deze voedingsstoffen helpen uw huid, haar en bloed gezond te houden.

LEES OOK  Voedsel voor Herfstgenootschap

Vitamine B12 wordt gevonden in vlees, pluimvee, eieren, vis en zuivelproducten, dus we beschouwen meestal B12-deficiëntie alleen voor vegetariërs en veganen. B12 absorptie neemt af met leeftijd, dus spreek met uw arts over of u B12 supplementen moet nemen, zelfs als u omnivoreuze voedingsmiddelen eet.

14. Loop verder, verminder de aandrijving.

Wandelen is een geweldige manier om de gezondheid van het hart te verbeteren en meer calorieën te verbranden. Kies in plaats van te rijden wanneer u naar een supermarkt of lokale markt gaat. Uit onderzoek blijkt dat het per 15 minuten per dag lopen het risico op osteoporose kan verminderen.

15. Eet minder.

Dit advies is niet alleen van toepassing op degene die willen verliezen. Uit onderzoek blijkt dat een redelijke calorie beperking het leven kan verlengen en het risico op leeftijd gerelateerde aandoeningen kunnen verminderen.

Welke veranderingen heb je gemaakt om na de leeftijd van 40 gezond te blijven?

Beeld via Thinkstock.

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de care2.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Care2.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*