De waarheid over voedende insecten

Ik heb niets tegen het eten van insecten. Vertel me niet dat de cricket-flour tortilla chip de oplossing is voor de wereldwijde honger.

Ik heb onlangs openlijk naar Mexico City gereisd, en tot mijn verbazing vond ik het eten van larven en kokons van mieren voor ontbijt, lunch en diner. Escamoles is de juiste naam voor deze heerlijke maaltijd, het meten van de grootte van een parelszaad, lijkt op een massieve boterbal en halve transitie, en smaakt als een amandelboter pindakaas. Ik heb ze geprobeerd op tacos en stoofpotjes, en in een mooi kruid met avocado en as.

Na het consumeren van veel vezelig voedsel, concludeerde ik dat ze licht en aangenaam waren, maar niet te lekker waren. Ik ben echter dankbaar voor de gelegenheid om deze traditie te verkennen, die sinds de Azteken een culinaire stapel is geweest.

Met deze prachtige ervaring met bug-eten kan je me denken dat ik nu het perfecte publiek ben voor persberichten die mijn inbox blokkeren, waarbij chipschoteljes, boter- en chocolade-pindakaasstenen worden genoemd, en zelfs kaaspoedercoating, cricket op basis van Doritos versie.

Je hebt het fout. Ik vind dit product belachelijk, en ik voorspel dat ze mislukken. Ik denk dat het argument van deze PR-mensen – dat mensen uit andere culturen insecten eten en dit is de weg naar voren als we levens en de planeet willen redden – is een pot.

Procesproblemen

Hoogwaardig verwerkt voedsel is niet goed voor u, of het fijngemalen maïs is in een eiwitstaaf of cricketmeel, fijn gemalen in een tortilla-chip. We hebben nu data reams die correlaties tonen tussen verwerkt voedsel en chronische ziekten – vooral obesitas, type 2 diabetes en cardiovasculaire aandoeningen. Mense zijn alleen bedoeld om volvoedsel te eten: Zwitserse chardbunches, eieren met gele en witte secties samen, hele bonen.

LEES OOK  Gevaarlijke Tandpasta Ingrediënten om te zoeken

We voeden ons niet alleen. Wat we eten beïnvloeden onze microben, sommige triljoenen bacteriën die ons helpen om ons voedsel te maximaliseren. Wanneer wetenschappers kijken naar microbiomieten van mensen die hoogverwerkte voedingsmiddelen eten, vinden ze een volledig ander bacterieel ecosysteem dan die welke worden gevonden bij mensen die hoofdzakelijk volvoedsel eten.

Ik denk dat er microbiome wezens zijn die gedijen op microscopische en gemakkelijk toegankelijke microscopische morsels – die gerelateerd zijn aan chronische gezondheidstoestanden – en ze rijden microbiologisch gezonde mensen.

Of het kan ook verband houden met het feit dat goede mensen een immateriële, intacte (voor menselijke) voedselafdeling nodig hebben om te bloeien. Het vrijmaken van havermout, appelhuid, pindakaas en misschien zelfs een kriekethoofd betekent niet voor u, maar het kan voor de kleine hulpverleners in uw spijsverteringskanaal belangrijk zijn.

Als microbiom niet wordt beschadigd door goede dingen die verwijderd zijn van verwerkt voedsel, kan het worden gecompromitteerd door pesticiden, herbiciden, fungiciden en andere toxines die gebruikt worden om te groeien en voedsel te verwerken. Volgens de werkgroep Milieu zijn er mensen die elk jaar een lijst met vuile dozen uitgeven, de boeren doen ongeveer 300 pond pesticiden toe op elke hectare traditioneel geteelde aardbeien, wat resulteert in veel residuen na de oogst.

LEES OOK  Hoe kan ik beginnen met accountability group

We hebben allemaal gehoord dat chemicaliën worden verpompt in pluimveebedrijven om ziekte te voorkomen; Dit maakt me af of cricket-landbouwfabrieken dezelfde zorg krijgen. Ik heb gelezen dat crickets die je nu kunt kopen in winkels, worden opgeheven in kunstmatige voeding, die niet met het menselijke spijsverteringstelsel in gedachten wordt ontworpen.

Dan is het probleem om deze insect in eetbare producten te veranderen. Fabrikanten hebben de neiging om in elk stadium van de productie nieuwe chemicaliën in verwerkte voedingsmiddelen te introduceren. Ze maken een verscheidenheid aan meel en oliën die stabiel zijn als grondstoffen, waardoor ze geëxtrudeerd worden, waardoor ze constant geëmulgeerd worden en ze als een product resistent maken tegen de plank.

Dit alles is even belangrijk als tarwemeel, omdat verwerkt voedsel voedselverwerkend is – ongeacht waar ze vandaan komen. We zijn honderden duizenden jaren ontwikkeld als dieren in een hele voedselwereld, en op dat moment worden we geteeld met microbiële wezens die hetzelfde gezonde voeding gebruiken.

Hunger Games

Dus, voor degenen die op bugmat als een duurzame bron van eiwitten snoeien en dus een langetermijnoplossing voor de wereldwijde honger, zeg ik dit: het probleem dat mensen in verre regio’s honger hebben, is meestal oorlog, geen oorlog gebrek aan eten.

Gewapende conflicten, corrupte dictators en zwakke regeringen dragen bij tot een onvoldoende voedseldistributienetwerk. De Wereldbank zegt dat Afrikaanse landen hun mensen kunnen voeden – terwijl ze armoede verminderen en groei genereren – als ze in vreedzame omstandigheden kunnen opereren. Cricket flour, helaas, helpt hen niet om daar te komen.

LEES OOK  Wat is vitamine E en waarom is het belangrijk?

Maar je weet wie profiteert van de verspreiding van eiwit-cricket eiwit? Mensen verzenden persberichten en durfkapitalisten financieren deze voedselontwikkeling. We hebben geprobeerd de wereld te voeden door de productie van Amerikaanse maïs te vergroten. Alles wat we krijgen is een doodlopende zone in Connecticut in de Golf van Mexico van alle meststoffen, pesticiden en andere agrarische chemicaliën die in de Mississippi stroomt. Ondertussen hebben Afrikaanse krijgsheren maïs geplunderd en gebruikt het als onderhandelingschip om de meest kwetsbare te vernietigen.

Manieren om gezondheids- en hongerproblemen in ontwikkelingslanden aan te pakken hebben weinig te maken met het eten van insecten. We moeten allemaal volvoedsel eten, in vrede. Dit is niet makkelijk; Het is een langzame en stabiele baan.

Ben ik de grootste bum in de wereld? Misschien.

Ik raad echter aan om escamoles te proberen als je ooit in Mexico City bent geweest. Ga naar een van de markten en zie ze in hun rauwe glorie – bleek als ivoor en duur als kaviaar. De Azteekultuur is mooi en moet aanbeden en gevierd worden.

Als je naar Zweden gaat, probeer ook haring en rutabaga. Probeer me niet te vertellen dat de haring in Doritos de wereldwijde honger zal overwinnen, omdat ik het niet kocht.

Geschreven door Dana Moskowitz Grumdahl

De post verscheen oorspronkelijk in Life Experience

Hoe vind je het bovenstaande? Als u het leuk vindt, kunt u de care2.com site bezoeken om het volledige artikel te lezen door op de bron van deze link te klikken Care2.com

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*